top of page

RIF-kurs i miljøkartlegging,
5 dager på Bårdshaug herregård, Orkanger, våren 2022
(20.4 - 24.4)

Dette kurset skulle egentlig vært på Hurtigruten, men det viste seg at de hadde ikke lenger møterom om bord som passet oss. Kurset er derfor flyttet til Bårdshaug herregård i Orkanger.  Kurset begynner to dager etter påske (onsdag) og avsluttes førstkommende søndag, Det vil være kurs fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, men med litt ekstra program-snadder:

 • Den første dagen blir det tur til Løkken gruver, hvor vi får en omvisning i «Gammelgruva». Her ble det drevet utvinning av kobber i hundrevis av år.

 • På dag 2 blir det servering av aperitiff og omvisning i den gamle herregården. Kvelden avsluttes med en 5-retters festmiddag i den gamle spisesalen, evt i biblioteket.

 • På dag 3 skal vi til Trondheim på miljøkartleggingsoppdrag.

 • På lørdagskvelden viser vi grøsseren «Villmark II», som handler om en gjeng miljøkartleggere med mye fancy utstyr, som skal kartlegge et tilsynelatende nedlagt sanatorium i Luster, som det viser seg at ikke var helt fraflyttet likevel……

Det kan være at vi tar noen økter etter middag også enkelte av dagene (onsdag og fredag).

 

PROGRAM

Første dag innledes med hva de miljøfarlige stoffene gjør med oss og miljøet.  Resten av dagen går med til å snakke om asbest.

På dag to fortsetter vi med PCB, klorparafiner og andre stoffer, deretter blir det en gjennomgang av relevant lovverk for miljøkartlegging. Det blir også et dykk ned i når stoffer blir til farlig avfall.  Dette er et komplekst tema, og vi vil gå gjennom ny forståelse av PCB-analyser, prøver med multiforurensning mm. Bygningsforståelse er også et viktig tema.

På dag tre er det miljøkartlegging som er temaet: Forberedelser, gjennomføring, bruk av XRF og asbestpistol, verneutstyr, samt praktisk feltarbeid på noen passende lokasjoner.

På dag fire tar vi for oss usikkerheter, tolkning av analysedata, og alle andre usikkerhetsfaktorer som påvirker våre konklusjoner.  Vi snakker også om avfallsplaner, miljøsanering i praksis og løser noe praktiske oppgaver. Det blir også en gjennomgang av hvordan man skal vurdere betongprøver.

Siste dag blir det en gjennomgang av hvordan man skriver en god miljøkartleggingsrapport, vi viser noen triks i Word og Excel, og integrasjon mellom programmene.  Etter lunsj blir det så anledning til å teste kunnskapene i en skriftlig eksamen.  Som avslutning går kursholderen gjennom hva han ville svart på oppgavene.

 

KURSHOLDERE

Kurset holdes av Eirik Wærner (Multiconsult), med støtte fra Steinar Amlo (Norconsult) og May Bagge Lund (Holger Hartmann).

 

MAT OG ANNET

Maten på hotellet førsteklasses, med vekt på leveranser fra lokale virksomheter. 5-retters middagen den ene dagen er en skikkelig «høydare».

 

PRISER OG VILKÅR:

Kurset begynner å bli fulltenget, men det er fortsatt et par ledige plasser. «Basic» kurspris er kr. 28.000.

For deltakere fra firmaer som ikke er RIF-medlemmer, blir det et ekstratillegg på 4.000 kroner.

Påmeldinger etter 6. april belastes et gebyr på 2.500 kroner i tillegg (og vil være avhengig av at det er ledige plasser).

 

Kursavgiften inkluderer kurs, hotell, omvisning i Løkken gruver, transfer fra Værnes til Orkanger, og all mat. Det eneste som kommer i tillegg, er eventuelt reisen hjemmefra - t/r Værnes.

I og med at dette kurset går over nesten en hel arbeidsuke inklusive en søndag, er det neppe noe man kaster seg på i siste liten – her må det trolig planlegges og avklares både med familien og jobb. 

 

Inkludert i prisen er følgende:

 • Kurset (som går over fem hele dager

 • Alle foredrag og mye mer blir tilgjengelig via Dropbox

 • Frokost og lunsj alle dager

 • Treretters middag alle dager

 • Oppgradert 5-retters festmiddag en av dagene

 • Visning av grøsseren «Villmark II» en av kveldene (som omhandler miljøkartlegging av et nedlagt sanatorium i Luster, hvor det skjer mye rart…

 • Overnatting i enkeltrom

 • Trådløst nett (dekning avhengig av lokale forhold)

 • Kaffe/te

 • Retting av skriftlig eksamen. Du får kursbevis med bestått dersom du klarer minst 40 % riktig på oppgavene

 

Det som ikke er inkludert er drikke til maten og tilslutningsreiser.

 

Programmet finner du her:  Program

Påmeldingslink: http://www.hjellnesconsult.no/machform/view.php?id=50151

Flere opplysninger: https://rif.no/rif-kurs-i-miljokartlegging-varen-2022/ eller erw@multiconsult.no.

bottom of page